Няма подадени заявки за граждански бракове в изборния ден в Търговище

10:13, 05 окт 16 / Любопитно 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Все още в общинска администрация – Търговище няма подадени заявки за сключване на граждански бракове в дните за избор на президент и около тях.

226 са бракосъчетаните двойки от началото на тази година. Бумът на бракове бе през юни, юли и август. По информация от  отдел „ГРАО“ сключените бракове тогава  са 132. „Стигали сме до 5 на ден  през летните месеци!“ – подчерта Силвия Георгиева, началник на отдела. Поради ангажираност на длъжностните лица, упълномощени да сключват брак, се е случвало дори да пренасочват за други дни. Повечето са подписали през работната седмица. Значителна част от браковете са на хора, живеещи в чужбина, дошли си в Търговище и селата за лятото. Не липсват и възрастни младоженци, както и такива с пореден брак.

Подобно е положението и през миналата година. Официално създадените семейства през трите летни месеца са 136, като за същия период от началото на годината общият им брой е 248.

Данните сочат, че повечето бракове се сключват, без да са придружени от специална сватбена церемония. В общинско мероприятие „Обредни домове и зали“ отчитат  едва 65 сватби от началото на годината. Повечето са през летния период, като техният брой е 44. Само 4 са изнесените ритуали на избрано от младоженците място.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама