В Русе откриха изложба- конкурс за карикатури на тема спорт

10:35, 05 окт 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Художествената галерия в Русе беше откриването и награждаването на отличените в Националната изложба- конкурс за карикатура, сатирична рисунка и комикс „Животът е не само борба, но и други видове спорт“, съобщават от пресцентъра на общината.

На нея присъстваха заместник- кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров, директорът на ОП „Русе Арт“ – Мариан Савов, директорът на Художествената галерия – Елена Великова и председателят на Съюза на българските художници – Русе - Валентин Георгиев.

Иван Григоров откри изложбата с думите: „За мен е удоволствие да присъствам на финала на един наш проект и благодаря на всички, че се отзоваха и участваха в първия конкурс за карикатура, посветен на спорта в контекста на обявяването на Русе за европейски град на спорта за 2016 г.“

Той е добавил, че оценява старанието на художниците и изрази увереност, че този конкурс ще се превърне в една хубава традиция, съобщават още от пресцентъра на общината.

Заместник- кметът връчи наградите на първите трима отличени: на първо място - Цочо Пеев, второ място – Светла Христова и трето – Никола Георгиев - Кайо. Бяха наградени с предметни награди други художници, сред които- Константин Атанасов, Димитър Атанасов, Стоян Комицки и др.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама