Председателят на Наказателното отделение на Бургаския апелативен съд е подал оставка

11:04, 05 окт 16 25 370 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Заместник-председателят на Бургаския апелативен съд и председател на Наказателното отделение на съда Георги Кошничаров е подал оставка. Това съобщи пред журналисти административният ръководител на БАС Деница Вълкова. По думите й, Кошничаров не е посочил конкретни мотиви за своето решение. В личен разговор пред нея той е споделил, че му предстои пенсия и не желае повече да се занимава с административна дейност. Оставката му е изпратена до Висшия съдебен съвет.

От БАС са предложили на съдийската колегия овакантеното място да бъде заето от съдия Пламен Синков, който е командирован от Бургаския окръжен съд. Синков е предложен личното от Деница Вълкова, като е получил повече от 90 % от гласовете в Общото събрание на съда. Вотът е бил таен. Само един магистрат е бил против предложената кандидатура.

Процедурата по назначаването на Синков за зам.-председател на БАС не е приключила, уточни съдия Вълкова. Тепърва ще се прави предложение до Висшия съдебен съвет, който трябва да реши дали да одобри решението на апелативните съдии в Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама