Бургазлия взе бронзов медал на Световните финали по джетски

12:44, 05 окт 16 / Спорт 25 233 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Страхотен успех записа бургазлията Кристиян Киров, който взе участие в Световните финали по джетски, които се провеждат в Аризона (САЩ). Българинът грабна бронзов медал в категорията Novice Runabout Limited. Световните серии са най-значимото състезание в този спорт и успехът на българина е изключително престижен за страната ни.

Надпреварата не започна никак добре за Киров, който при квалификациите бе блъснат от представителя на Мароко и след този удар българският състезател получи травма в крака. Въпреки това Киров показа желязна воля и стартира отново, като в Мото 1 се класира 5-ти, а в Мото 2 спечели 3-то място, а това му беше достатъчно да грабна бронзов медал в категорията Novice Runabout Limited. Това, което е важно да се отбележи е, че в този клас състезателните джетове бяха с около 100 к.с. по мощни от машината на Киров, но той компенсираше със страхотни стартове.

В другата категория, в която участва - Novice Runabout Stock, Киров имаше сериозни проблеми със своя джет и след двата старта остана на 9-та позиция в крайното класиране.

„Беше много трудно и тежко да извоювам този медал, платих не малка цена за него, затова съм доволен от резултата си. Това са световни финали, нивото е изключително високо и нищо не е случайно. Въпреки резултата и многото пожелания за късмет от всички, за което искрено благодаря, състезанията не минаха добре и по традиция спортният ми късмет го нямаше никакъв, но въпреки това записахме сериозен успех за България“, заяви Киров.

Следващото голямо състезание за българинът е от 1 до 4 декември в Патая (Тайланд), където ще се проведе Световното първенство по джетски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама