Родители поискаха оставката на Владимир Пилософ

12:54, 05 окт 16 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Родители се събраха на протест пред здравното министерство заради работата на Фонда за лечение на деца. Липса на диалог и забавени решения са част от оплакванията от новото ръководство на Фонда, съобщава БТВ.  

Едно от основните притеснения на родителите е, че според тях ръководството съвсем съзнателно насочва голяма част от децата за лечение в България вместо в чужбина.

Конкретните им искания са шефът на фонда проф. Пилософ да подаде оставка, защото според тях той не се справя с работата си. Настояват и за незабавна проверка на цялостната дейност на администрацията от април досега.

Бистра Кирчева се оплака, че на детето й с диагноза рак на костния мозък е отказано лечение в чужбина с аргументация, че може да бъде извършено в България, макар че е установено, че не всичко може да се направи у нас.

„Костваше 45 дни да получим „не”, за които детето се влоши”, заяви тя.

„Защо досега са изпращани деца с такова заболяване в чужбина, а в един момент не изпращат? Защо след като няколко доктора ми казват, че детето не могат да го оперират в България, фондът продължава да твърди, че могат да оперират детето ми тук”, попита майката.

Лилия Боюклиева от протестиращите настоя за оставка на проф. Пилософ, защото по думите й той явно не може да се справи с тази длъжност. „Може да е добър лекар, не мога да кажа, но за директор на Фонда за лечение на деца той не става според мен”, категорична беше тя.

„При предното ръководство също съм имала спънки за лечение в чужбина, но когато съм писала писмо и когато съм обжалвала, винаги са ми отговаряли в срок, винаги са взимали адекватни мерки”, допълни майката.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама