Млад русенски талант завоюва поредно международно отличие

13:41, 05 окт 16 / Култура 25 266 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От 30 септември до 03 октомври 2016 г. в град Кишинев, Молдова се проведе шестото издание на Международен конкурс „Златна ябълка“. България беше представена от  деветгодишната солистка Мира Пуйкова от Детска вокална група „Слънце“ към Общински детски център за култура и изкуство с ръководител Наталия Константинова. Информация за участието на малката русенка съобщава Община Русе.

Участието на Мира в конкурса „Златна ябълка“ е благодарение на спечеленото от нея трето място от Международен конкурс „Тра-ла-ла“ в Македония. В Молдова тя е участвала в три категории и е завоювала следните отличия: Гранд При в категория „Фолклор“, първо място в категория „Класика“ и второ място в категория „Популярна песен“. Артистичната русенка е впечатлила  международното жури с интерпретацията на народната песен „Рипни Калинке“ от композитора Валери Костов. 

В надпреварата са взели участие деца от 12 държави: Армения, Беларус, България, Румъния, Македония, Сърбия, Португалия, Молдова, Италия, Русия, Украйна и Унгария. Участниците са били оценявани от 12-членно международно жури с председател Светлана Бивол, директор на Националната филхармония на Република Молдова.

Мира е получила покана от Армандо Гюкасан, председател на Международната асоциация на изпълнителите и артистите W.A.P.A, да вземе участие в Международен конкурс в Армения през 2017 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама