Изграждат нов паркинг в район "Централен", пловдивчани наемат паркоместа под наем

15:10, 05 окт 16 25 250 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започва изграждането на нов паркинг в район „Централен“, след като администрацията се допита до живеещите наблизо граждани какво е тяхното желание да бъде направено с пространството. След близо месец над 80 собственици на автомобили ще имат възможност да паркират на обособено за целта пространство на бул. "Шести септември" № 122-126, откъм ул. "Данаил Николаев". От живущите наблизо вече има 5 подадени заявления за наемане на място за паркиране на автомобил по новата наредба. Целта на Община Пловдив до 2019 година в район „Централен“ да няма нито една гаражна клетка.

Проектът е на стойност 220 000 лева, финансирани от бюджета на Община Пловдив и е дългоочакван за гражданите, като се надявам в кратки срокове да бъде реализиран.С изграждането на паркинга се изпълняма полииката на Община Пловдив за премахване на гаражните клетки и изпълняване на разпоредбите на новата общинска наредба за платени паркоместа.

За да се разчисти мястото, ще бъдат махнати два гаража и три дървета в не добро състояние, преминали през съответното обследване на комисия. Предвижда се изграждане и на парк за отдих. Тъй като булевард „6-ти септември“ и улица „Данаил Николаев“ са доста натоварени пътни артерии, в момента на улица „Рожен“ се строи нова детска площадка.

Проектът увеличава почти двойно броя на паркоместата, като на практика се реализира надграждане на съществуващите, а не се отнемат такива.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама