БАС осигури електронен достъп до всички наказателни дела

15:21, 05 окт 16 25 300 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаският апелативен съд представи нова услуга – електронен достъп до всички видове наказателни дела.

Чрез сайта на БАС и регистриран е-достъп страните и техните процесуални представители ще могат да се ориентират за всяко едно събитие по дадено дело, както и да изтеглят протоколите и решенията по него. В интернет страницата на съда са публикувани утвърдените правила за предоставяне и ползване на тази услуга.

Към момента БАС вече осигурява е-достъп на страните и адвокатите до електронните досиета по всички дела - наказателни, граждански и търговски, които разглежда. Амбициите на ръководството са до пролетта на 2017 г. да може да се достига и до съдържанието на всеки документ за отделното процесуално събитие по делото.

„С тази нова услуга ще ви помоля да приемете за изцяло изпълнена концепцията, с която съм кандидатствала за административен ръководител на Апелативен съд – Бургас. 24-те мерки, които съм се ангажирала, че ще изпълня в рамките на мандата си, са вече реализирани“ - каза административният ръководител на съда Деница Вълкова. Тя допълни, че единствено по мярката за медиаторите има централизирани проекти, по които бенефициенти са Министерството на правосъдието и Висшият съдебен съвет.

Представена беше и новата анкета, проучваща общественото мнение за работата на институцията и доверието в нея. Тя може да бъде попълнена онлайн от сайта на съда или да се вземат хартиени формуляри от регистратурата до края на годината.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама