Прокуратурата протестира паричните гаранции на двама бургаски каналджии

16:32, 05 окт 16 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура – Бургас протестира определените мерки за неотклонение „парична гаранция“ в размер от по 1000 лв. спрямо Ангел Ангелов и Ерол Сюлейманов, подпомогнали чуждестранни граждани да пребивават и преминават противозаконно на територията на страната. Това съобщиха от държавното обвинение.

Ангелов е обвинен за това, че на 1 октомври тази година по бургаския бул. „Тодор Александров“, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от петима чужденци да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, чрез извършване на извършване на превоз към вътрешността на страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на моторно превозно средство – лекотоварен автомобил „Крайслер Вояджер“.

Ангел Ангелов е осъждан с влязла сила присъда на Софийски районен съд (от 2013 г.) за извършено престъпление, за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година и четири месеца условно. Деянието, предмет на настоящото досъдебно производство, е извършено в изпитателния срок на условното осъждане, което сочи за една установена трайна престъпна деятелност у обвиняемия.

Ерол Сюлейманов е обвинен за това, че на горепосочените дата и място, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група от 16 чужденци да пребивават и преминават в страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използването на лек автомобил „Мерцедес Вито“. При опитa за задържането му каналджията изблъскал полицейски автомобил.

Сюлейманов е осъждан с влязла в сила присъда на Софийски районен съд (от 2015 г.), за което му е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от една година условно. Сегашното престъпление също е извършено в изпитателния срок на условното осъждане, което сочи за установена трайна престъпна деятелност у обвиняемия.

И Ангел Ангелов, и Ерол Сюлейманов са обвинени в тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години и глоба от 5000 до 20 000 лева.

Очаква се Бургаският окръжен съд да насрочи съдебните заседания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама