Полицията в Сливен състави 366 акта за нарушения на НОБС

16:58, 05 окт 16 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
366 акта по Наредбата на Община Сливен /НОБС/ съставиха служители на Районно управление на МВР в Сливен за септември, съобщиха от полицията. Нарушенията са свързани с  търговска дейност, движение на ППС с животинска тяга,  спазване на нощната тишина, Закона за българските лични документи, разпиляване на смет извън контейнерите за битови отпадъци, просия и други.

За нарушаване на тишина през месец септември  са получавани от 3 до 5 сигнала на ден, докато за месец август те са стигали до 9 на ден.  Тогава са посетени 180 сигнала. За целия септември полицейските служители са се отзовали на 123 сигнала, като за едно нарушение са постъпвали по няколко обаждания, има регистрирани и фалшиви сигнали. В повечето случаи нарушителите са спазили полицейското разпореждане. Съставени 48 акта за силна музика, от които 24 са в квартал „Надежда”. За неизпълнение на полицейско разпореждане са иззети  8 музикални уредби.

Съгласно НОБС полицейските служители могат да съставят актове за нарушения, свързани с нощната тишина, извършени след 22,00 часа в делнични дни и след 23,00 часа в почивни и празнични дни. 9 от актове са съставени от служители на участък „Надежда”, когато нарушението е установено при ежедневните операции по опазване на обществения ред, без получен сигнал. Изключение правят случаите, когато за провеждането на сватби и други тържества има издадено съответното разрешително от община Сливен. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама