АГ болницата получи термолегло за недоносени

18:14, 05 окт 16 25 684 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Термолегло за недоносени бебета получи като дарение варненската АГ болница „Проф. д-р Димитър Стаматов“. То е закупено след благотворителна кампания, организирана от детски център „Хепи ленд“ в „Сити център“ - „Аспарухово“, и верига супермаркети СВА под надслов „За най-уязвимите“. В нея са събрани 16 000 лв.

Термолеглото се използва за адаптация на високорискови бебета след изваждането им от кувьоз, като осигурява по-лесен достъп за извършване на манипулации и завършване на терапията им. Елементите му предоставят на новороденото неутрална в температурно отношение околна среда, защитавайки го от охлаждане и претопляне, равномерно разпределение на топлината, така че бебето се чувства комфортно, обясниха от неонатологичното отделение на болницата.

Към 30 септември в АГ болницата са се родили 1708 бебета, съобщи управителят й доц. д-р Емил Ковачев. Многоплодните бременности са 3 тройки и 32 двойки близнаци. Недоносени са 241 бебета, като най-младата родилка е на 14 години, а най-зрялата – на 48 години.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама