Разкриха схема за трафик на бежанци през област Добрич

21:02, 05 окт 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжният съд в Добричпотвърди присъдата на Районния съд в Генерал Тошево, наложена на каналджия, опитал да изведе от България двама иракски граждани.

П.К.Ч. трябва да лежи година и половина в затвора при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.

Той е осъден и на глоба в размер на 1 500, 00 лв., както и  конфискация на имуществото в размер на  1289/ 1889 идеални  части от поземлен имот с площ от 1889 кв.м.,  в гр. Благоевград,  местност „Под черквата” идентификатор 04279.108.2, ведно със сграда с предназначение”друг вид сграда за обитаване” с площ от 124, 00 кв.м. в гр. Благоевград, местност „Под черквата, идентификатор 04279.108.2.1 по кадастралната карта на града. 

Каналджията е осъждан неколкократно с влезли в сила присъди. Последната му присъда влязла в сила на 29.01.2015 г. Не притежавал собствен лек автомобил и наемал от автокъща в София.  На 20 септември 2014 . наел „Фиат Пунто”.

Иракските граждани Мохамад Ф.К. и А.Х.Р. искали да напуснат страната си и отпътували за Турция, където се свързали със сирийски гражданин, който обещал да ги изведе към България, откъдето чрез свои познати в страната, да ги отведе в Германия. За услугата по превеждането двамата свидетели заплатили първоначално по 2 500 евро на човек, като останалите - също по 2 500 евро на човек, следвало да заплатят при пристигането си в Германия. На 17.10.2014 г., заедно с още други 18 души, били натоварени в ремарке на товарен автомобил, скрити между товара. Така преминали държавната граница между Турция и България и били отведени в София. Там били придружавани от същия сирийски гражданин, когото срещнали в Турция. След закупуването на храна и цигари за групата, част от превозваните в товарното ремарке на камиона хора останали в София, но К. и Р., както и друга част от хората, били отново качени и откарани с камиона извън София. По пътя камионът спирал няколко пъти, като различни групи лица слизали и били поемани от други автомобили. На 18 октомври, след около два часа пътуване, камионът спрял и двамата слезли, като придружаващият ги сирийски гражданин им казал да се качат в автомобила, управляван от Ч., като в колата била и П.Х.П.. Сирийският  гражданин обяснил на двамата иракчани, че ще бъдат откарани до Германия. На 18.10.2014 г., около 13,30 часа, граничните полицаи извършили рутинна проверка на КПП в района на бензиностанция „Петрол”  на  входа на Генерал Тошево. Поискали документите за самоличност на пътниците в автомобила. Двама българи представили своите лични карти за проверка. След като граничните полицаи установили, че пътниците на задната седалка не говорят български  език, всички от автомобила били отведени за извършване на обстойна проверка в Граничното полицейско управление в Генерал Тошево. При огледа на колата били открити лични вещи и с по две снимки на двамата иракски граждани, поставени в плик, както и лични карти на българските граждани Р.С. и Г.Д. от гр. Благоевград. Двата български документа за самоличност били истински документи за самоличност, без подмяна на снимки и лични данни. Едната лична карта била обявена за невалидна.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама