БСП и ДПС обсъдиха вота на недоверие към правителството, но не излязоха с решение

21:18, 05 окт 16 / Политика 25 256 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС и БСП се срещнаха в парламента за вота на недоверие по външната политика на кабинета. Идеята е иницирана от социалистите, които поискаха оставката на външния министър Даниел Митова след оттеглянето на подкрепата на кабинета за кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН опозицията „кипна” и се зарече да инициира подобен ход.

„Ще продължим консултациите след като ръководствата на двете партии се съберат, ще ги информираме  за настоящите разговори и предложенията на ДПС”, заяви председателят на БСП Корнелия Нинова и допълни, че се надява на среща с АБВ и с незвисими депутати.

ДПС заявиха, че по време на срещата са застъпили идеята за вот на недоверие за цялостната политика на правителството. „Основата на това правителство – мнозинството и начинът, по който се конструира е погрешно и по този начин погрешно е съставен този кабинет, включително и политиките, които ги виждаме във всички сектори”, посочи след срещата председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според правилника за организация и дейността на Народното събрание, за да бъде иницииран вот на недоверие са необходими подписите на една пета (48) от народните представители. Парламентарната група на „БСП лява България” разполага с 38 депутати, а тази на ДПС – с 30.  БСП и АБВ също ще могат, ако се обединят, да инициират вот на недоверие, тъй като бройката на депутатите ще бъде достатъчна за подобни действие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама