Започва най-голямото автоизложение в Североизточна България

07:18, 06 окт 16 / Любопитно 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Най-голямото в Североизточна България изложение на автомобили и мотоциклети Grand Auto започва днес във Варна. В дните до 16 октомври вносителите на 25 световни марки ще експонират в Grand Mall новите си модели на площ от 3513 кв. м. Ще бъдат представени машини от всички класове – от луксозните лимузини на премиум сегмента до най-икономичните градски коли и скутери, дори и модните ховърбордове.

С премиера за България идва Mercedes GLC Coupé, предлагащ съчетание на елегантен спортен дух и изключително ниво на системите на сигурност, които дават най-доброто за всеки терен. Ще видим и новата новата Е-класа на германската марка, титулована като най-интелигентната лимузина в бизнес класа и определяна от визионерите на бранда като поредната голяма крачка на Mercedes-Benz в бъдещето. 

На мотоциклетните щандове също ще има голяма премиера. За пръв път в страна от Балканите ще бъде експониран легендарният мотоциклет Honda CRF 1000 L Africa Twin с впечатляващите си 100 к.с. На другия мотоциклетен полюс е най-евтиният икономичен градски скутер на Piaggio - Typhoon 2T с цена от 4145 лв.

Атракция на щанда на Honda ще бъдат т. нар. „пиянски очила“ – с тях посетителите на изложението ще добият реална представа как изглежда пътят през очите на водач с промили алкохол над допустимото. Така всеки ще може да направи разлика между това какво е да караш с емоцията на бензин в кръвта и какво е да караш с алкохол в кръвта.

Talisman ще е специалният нов автомобил на щанда на Renault, с който марката влиза във високия клас. При него, както и при новия Megane, производителите предлагат 4 завиващи колела и LED светлини. Megane GT ще зарадва феновете на скоростта със своите 205 конски сили. Renault ще покаже и цяла гама от електрически автомобили.

С изцяло електрически автомобил ще се представи KIA -  това е Soul Ev. Корейската марка ще акцентира върху най-успешния си SUV – SORENTO, който идва с много технологични новости и базова цена от 96 900  лв. Премиера за Варна ще има KIA Optima.

Премиера за Варна ще направи и Hyundai Elantra - шесто поколение на модела, сега с дизелов двигател 1.6 л,  136 к. с. и 7-степенна автоматична скоростна кутия. Двигателят е най-икономичният в класа си със среден разход на гориво 4.1 л/100 км.Ще бъде изложен и новият модел на най-популярния модел на марката - градския компактен кросоувър-i20 Active.

Варненска премиера ще има и Suzuki Baleno, а на щанда на японската марка вниманието ще привлече най-силно новатаVitara S.

Като автомобил на годината за 2016 идва новата Škoda Superb с модерен дизайнерски стил, съчетан с най-висока степен на комфорт и сигурност и технологични иновации като адаптивно окачване, багажник с виртуален педал, 8-инчова 3D навигация и асистент за самопаркиране.

Специалните цени по време на изложението обещават рекордни стойности. С кръглите  10 000 лв. ще бъде намалена цената на Santa Fe, корейският SUV с 200 конски сили е най-мощният автомобил на щанда на Hyundai. С една от най- солидните отстъпки е Jeep Renegade Limited, който само по време на Grand Auto 2016 се предага с ценово предимство до 9000 лева с ДДС.

 Новите модели ще могат да се изпробват в движение в Тест драйв зоната пред търговския център.

 Входът на изложението Grand Auto е безплатен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама