С двама директори е от днес е училище в Добрич

08:30, 06 окт 16 25 734 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес ще бъде издадена заповед за назначаване за директор на СУ „Любен Каравелов” в Добрич на досегашния директор на СОУ „Дора Габе” Атанас Недялков. Това се случва, след като със заповед на министъра на образованието Меглена Кунева от 2 септември, обнародвана в Държавен вестник на 16 септември, средно училище „Дора Габе” се влива в средно училище „Любен Каравелов”. Според решението, учениците от СУ „Дора Габе“ се пренасочват към СУ „Любен Каравелов“. Имуществото на преобразуваните училища се разпределя със заповед от кмета.

След проведен конкурс обаче от началото на август директор на СУ „Любен Каравелов” е Светла Иванова.

„Върви процедура, по която трябва да се направи подбор и да се избере нов директор на обединеното училище”, коментира за Topnovini.bg началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков. Той обясни, че процедурата предвижда да бъдат попитани двамата директори дали имат някакви заболявания. След това и двамата биват назначени за директор. Освен това, днес ще бъде назначена комисия по подбора. По определени критерии тя ще направи оценка на двамата директори, въз основа на която единият ще бъде освободен, обясни Тошков. Той ще даде тридневен срок за това.

В област Добрич вече е имало подобен казус. Преди две години такава е била ситуацията, след обединяването на професионалната гимназия и средно училище в Балчик.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама