Измамиха трима бургаски пенсионери за около 16 000 лв.

08:54, 06 окт 16 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трима бургаски пенсионери са станали жертва на телефонни измамници само в рамките на вчерашния ден, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Общата сума, с която са се разделили възрастните хора, е около 16 000 лв.

Около 14.30 ч. в Първо Районно управление на полицията е получено съобщение от 74-годишна бургазлийка, живееща на ул. „Патриарх Евтимий“. Тя се оплакала, че е станала жертва на телефонна измама по класическия механизъм „оказване на съдействие на полицейски служители при задържането на телефонни измамници“. Жената сложила в торба и хвърлила през терасата на дома си торбичка със сумата от 3000 лв., 1500 евро и златни накити с тегло около 10 грама. Впоследствие бургазлийката изтеглила от банков клон още 1500 евро, които отново хвърлила през терасата на жилището си.

Точно в същия час пак в Първо районно управление се обадил 78-годишен бургазлия, живеещ на ул. „Дебелт“. Той съобщил, че е измамен абсолютно по същия начин, както и жената от ул. „Патриарх Евтимий“. Мъжът хвърлил през терасата си торба с 1800 лв. Впоследствие старецът изтеглил от банков клон още 20 200 лв. и по съвет на мнимия полицейски служител ги скрил в хладилника. Преди да ги предаде обаче, пенсионерът осъзнал, че е измамен, и сигнализирал за случая полицията, без да даде втората парична сума.

В 17.30 ч. в Пето Районно управление е получено съобщение от 70-годишна бургазлийка от ж.к. „Зорница“. Тя била преметната абсолютно по същата схема, както предните си двама съграждани. Жената изтеглила от банков клон и впоследствие оставила под пейка пред входа на бл. 9 в комплекса сумата от около 5000 лв.

Полицията работи по случаите на измами. Предвид еднаквия механизъм на извършването им, вероятно става въпрос за една и съща банда мошеници.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама