Старозагорският „Берое” разби „Партизан” насред Белград

08:54, 06 окт 16 / Спорт 25 220 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С победа с 82:63 точки жените от старозагорският баскетболен отбор „Берое”  надиграха „Партизан” Белград пред собствената му публика, съобщиха от ръководството на отбора.

 Двубоят бе от първия кръг на груповата фаза на Адриатическата лига по баскетбол за жени и се игра в зала "Ранко Жеравица" в сръбската столица.

Зелено-белите бяха смутени в първите минути на срещата и това позволи на домакините да дръпнат с 11:4. Разликата падна само до 2 точки при 16:14, а след първите 10 минути „Партизан” поведе с 25:21. 

Втората част се оказа от изключително значение за крайния изход от срещата, тъй като в нея старозагорският тим натрупа солидна преднина, която съхрани до финалната сирена, без особени трудности. Баскетболистките на „Партизан” реализираха едва 7 точки в беройския кош до полувремето и допуснаха 21 в своя. Третата част започна при резултат  32:42  с  доминация на българките, които поведоха с 57:39, а след размяна на няколко успешни атаки се стигна до резултат 66:51 за Берое. 

Последната част се превърна в протоколна, тъй като сръбкините нямаха сили за обрат, а класата на старозагорки им помогна да увеличат аванса си и да фиксират победата с 82:63 точки.

Най-резултатна за родния тим беше Моник Рийд с 23 точки. Другите американки в състава - Джасмин Пъркинс и Келиндра Закъри, реализираха съответно 14 и 13. С 10 точки остана Зорница Костова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама