Паси: Борисов трябва да отиде да целуне ръката на царя

09:23, 06 окт 16 / Политика 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако сега се режат лентички, Борисов трябва да отиде да целуне ръката на царя Симеон Сакскобургготски , защото той подписа европейския договор за присъединяване, за да дойдат фондовете.

Това обяви бившият външен министър Соломон Паси в ефира на "Нова телевизия". Той коментира и последните резултати при гласуването за генерален секретар на ООН. Те сочат, че номер едно е Гутериш, номер две е Бокова, а предпоследна Георгиева.

"Двете българки са втора отгоре надолу и втора отдолу нагоре. Колко мразя да се оказвам прав. Борисов не чу, но ако не ме чува мен, да слуша царя", каза той.

"Това е най-големият външнополитически провал на България през последните 25 години", констатира Паси и каза, че кампанията се е водила ръчно и лично от Борисов. "Той си носи отговорност, ако някой го е подхлъзнал. Отговорността е еднолично на премиера Борисов. Той просто е некомпетентен, можеше да вземе допълнителен съвет", убеден е Паси.

После го посъветва да си преосмисли приятелствата, в лицето на Юнкер и Меркел. Една португалска групировка преди месеци започна да издига кандидатурата на Георгиева, още тогава стана ясно какъв ще е резултатът, защото това показа, че искат да разбият нашата кандидатура.

"България е държава на безотговорността", обобщи той и допълни, че сега Борисов не издига за кандидат президенти нито Плевнелиев, нито Попова. С това казва - аз сбърках с тях двамата, сега ви давам нова двойка, също от тесните среди на ГЕРБ. Какво направи Меркел преди няколко години, когато сбърка с президента на Германия - каза: един път сбърках, но втория път няма да ви дам партийна кандидатура и така Гаук стана президент на Германия. Единствената тема, която трябва да се сложи на масата, е за отговорността", посочи той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама