Балканиада и младежки турнири по бридж се провеждат в Стара Загора

09:37, 06 окт 16 / Спорт 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За първи път в рамките на два дни в Стара Загора се провеждат три паралелни турнира по бридж. Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова и президентът на Българската бридж федерация инж.Тони Русев, председател на старозагорския клуб по бридж „Вито“, откриха вчера Балканиадата.

Деветата открита Балканиада по бридж за мъже и жени се провежда в конферентната зала на комплекс „ Верея“. В нея участват 18 отбора от България, Румъния, Турция, Гърция, Хърватска, Англия, Сърбия и Македония. Стара Загора е представена от една състезателна двойка.

За първи път градът е домакин на Първото Балканско младежко отборно първенство по бридж. В него участват младежи до 25 г. възраст, в 10 отбора от 6 държави – България, Румъния, Турция, Гърция, Сърбия и Австрия. По този повод в Стара Загора днес пристига президентът на Европейската бридж лига Ив Обрѝ.

В Регионалния младежки бридж фестивал, който включва два турнира, участват най-добрите двойки до 25 г. възраст от цялата страна. По две двойки от Стара Загора участват в Балканиадата и младежките турнири. Младежкият бридж в града е с традиции. Оттук са излезли едни от най-силните състезатели на младежкия национален отбор като Диян Спасов, Николай Василев, Живко Драганов и др.

Организатор на трите събития, включени в програмата за Празника на града, е Община Стара Загора. Награждаването на победителите е довечера , след 21.00 часа, в конферентната зала на хотел „Верея“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама