Прекратиха поръчката за 20 млн. лв. за ремонт на улици в Бургас заради нарушения

10:07, 06 окт 16 25 201 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществената поръчка на стойност 20 млн. лв. за ремонт и поддържане на улиците, намиращи се на територията на Центъра за административни услуги „Освобождение“ в Бургас, е прекратена, съобщават от Общината. Причината е, че са установени нарушения при откриването и провеждането на откритата процедура. Подробности не се посочват.

Поръчката включваше строително-монтажни работи на участъците от Републиканската пътна мрежа, попадащи в регулацията на ЦАУ „Освобождение” – бул. „Стефан Стамболов” в участъка от кръговото кръстовище пред х-л „Мираж” до кръговото кръстовище с ул. „Транспортна” (включително) – двете улични платна, прилежащите им тротоари и разделителната ивица; Северната промишлена зона; пътят „Бургас - Долно Езерово - Братово“ - от кръстовище „Трапезица“ до разклона за кв. Лозово; пътят „София-Бургас“ в участъка от началото на кв. Ветрен до кръговото кръстовище с път І-9; път І-9 „Варна – Бургас – Малко Търново“ в участъка от кръстовище „Трапезица“ до кръстовището на ул. „Спортна”, включително пътните връзки на надлез „Владимир Павлов“.

Отново заради открити нарушения е прекратена и обществената поръчка за строежа на нови физкултурни салони в Търговската гимназия и Електротехникума. Нейната обща прогнозна стойност беше 2,18 млн. лв.

Подобни прекратявания на обществени поръчки не се правят за първи път. Обикновено нередностите се отстраняват и процедурите биват обявявани наново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама