Областният управител на Добрич посрещна началника на Военна академия

11:34, 06 окт 16 25 251 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областния управител на Добрич Детелина Николова се срещна днес с началника на Военна академия „Г. С. Раковски“ генерал-майор Тодор Дочев и заместника му полк. д-р Стоян Стаматов.

Детелина Николова запозна гостите с изготвения Областен план за честванията на 100-годишнината от Първата световна война с финансов разчет за 2017 г., който в определения срок бе изпратен за одобрение в Министерство на отбраната и предстои  да стане част от Националния план за следващата година. 

Друга обсъдена тема по време на разговора, бе възможността за представянето на филма за кап. Димитър Списаревски за втори път в Добрич. Документалният филм "В търсене на Списаревски" бе излъчен в родния град на героя на 18.12.2013 г. по повод 70 години от гибелта на кап. Списаревски.

Припомняме, че ген.-майор Тодор Дочев, началник на Военна академия и председател на Организационния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война, е в Добрич като официален гост на Международната научна конференция, посветена на юбилейната годишнина. На откриването на форума вчера, 5 октомври, генералът бе придружен от Областния управител Детелина Николова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама