Обновяват всички стаи в детско отделение на болницата в Добрич

12:54, 06 окт 16 25 541 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Всички стаи в Детско отделение ще бъдат ремонтирани през следващите месеци, съобщи за Topnovini.bg директорът на болницата в Добрич д-р Трифон Йорданов.

Целта е и останалите девет стаи в отделението да бъдат обновени, както двете ремонтирани през това лято.

Припомняме, че една от стаите в Детско отделение бе обновена, благодарение на благотворителността на ученици. По инициатива на ученическия съвет на езикова гимназия „Гео Милев“ през пролетта бе организиран благотворителен бал. Събраните на него приходи, както и от дарения от съученици, приятели и родители, са на стойност 3700 лева. Те бяха предоставени за ремонта на стая в отделението. МБАЛ – Добрич също участва с парични средства. Ремонтните дейности са  осъществени изцяло от служители на отдел „Болнична поддръжка“.

В стаята са подменени дограмата, подовите настилки, осветителните тела, цялостното обзавеждане. Изцяло ремонтирано е и санитарното помещение.

Целта е всички стаи да придобият подобен вид, което се очаква да стане до края на годината, обясни д-р Йорданов.  Той подчерта, че се надява обновените стаи да бъдат пазени от пациентите.

В болницата приключи ремонт на фасадата на сградата на болницата. Предстои козметичен ремонт и на отделението по хемодиализа, за което със средства от здравното министерство бяха закупени шест нови хемодиализни апарата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама