Патриотите и ДПС също поискаха оставката на Кристалина Георгиева

13:27, 06 окт 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Парламентарните групи на ДПС и Патриотичния фронт също поискаха оставката на еврокомисаря ни Кристалина Георгиева. По-рано днес същото направиха АБВ и БСП, като причината е вчерашното гласуване за нов генерален секретар на ООН. Ирина Бокова, която първоначално бе издигната за български кандидат за поста, а по-късно бе заменена с еврокомисаря ни, зае второ място след гласуването. Кристалина Георгиева пък е осма от общо 13 кандидатури.

"Основният виновник е Кристалина Георгиева", обяви пред журналисти в парламента лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. "Това, което тя направи, беше обслужване на чужди интереси, а не доброто име на България", убеден е той.

Кандидатът за президент на патриотите още не е простил коментара на Георгиева, че трябва да свикваме с мигрантите. По мнението на Каракачанов, тя била абсолютно случаен човек.

Не били удачни обаче спекулации с темата вот на недоверие. Т"емата става актуална след президентските избори. По време на президентски избори да се разиграва картата с вот на недоверие има чисто предизборен смисъл и това ще загуби смисъла от целия дебат", смята Красимир Каракачанов.

От ДПС настояват за колективна оставка на правителството. Пред журналисти в Народното събрание те изразиха мнението си, че ходът на правителството за смяна на Ирина Бокова с Кристалина Георгиева се оказал несериозен.

„Ние се изложихме пред  чужденците и пред света”, каза председателят на Движението Мустафа Карадайъ.

„Чистият избор на генерален секретар на ООН стана мръснишки чрез включване на олигарси и задкулисие“, цитира той коментари в световните медии.

"Дали правителството има доблестта да отговори на въпроса „Кой стои в този процес на задкулисието и кой е олигархът”, недоумява Карадайъ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама