Задържаха казанлъчанин с 19 присъди за кражби

13:59, 06 окт 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура Казанлък, съдът определи постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  Асен С., на 22 г. от Казанлък, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 14 септември 2016 г. в с. Бузовград, действайки в условията на повторност, от частен дом е извършил кражба на телевизор за сумата от 640 лева и таблет на стойност 200 лева, всичко на обща стойност 840 лева, собственост на 33-годишния Н. Я. – престъпление по чл.195 ал.1 т.7  от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 14 септември т.г. Асен С. преминал покрай двор на къща в с. Бузовград. Той забелязал, че вратата на къщата не е заключена. Влязъл вътре и сложил в чаршаф телевизор и таблет, които отнесъл в дома си и започнал да ги ползва. След разкриване на престъплението върнал отнетите вещи.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена и изготвена е експертиза, обвиняемото лице е привлечено към наказателна отговорност и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът прецени, че се касае за висока степен на обществена опасност на деянието и на извършителя му, който има 19 присъди за престъпления против собствеността. Голяма част от осъжданията му са като непълнолетен. Настоящото престъпление е тежко умишлено, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода” от 1 до 10 години.

Срещу Асен С. се водят и други досъдебни производства за престъпления извършени през месец септември 2016 г., като такива против собствеността, за измама и престъпление против транспорта – управление на моторно превозно средство като неправоспособен водач.

Определението на Районен съд Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама