Опасна стена дебне пловдивчани, не е обезопасена

14:25, 06 окт 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Останки от къща на улица "Иван Асен" всеки ден застрашават живота на пловдивчани. Пътят е оживен, защото в близост е ректората на ПУ "П.Хилендарски" и постоянно минават студенти. Единствената обезопасителна мярка, която е предприета, е табела "Минете на другия тротоар". Тя често се пропуска от хората, въпреки че стената се забелязва от всички.



Хората обаче са категорични, че или не я виждат, защото много често бързат, или пък не могат да прочетат табелата, защото е поставена само в едната посока.  Други казват, че трябва да има обезопасителни мантители. "Не ленти, защото те се късат или пък се свалят от дъжда на земята, а е необходима метална ограда, която да спира такива като нас", заявяват група студенти и продължават по пътя си.



"Не е нормално в центъра на Пловдив, който ще бъде европейска столица на културата да има подобни сгради. Общината трябва да вземе мерки", допълва мъж, който също не преминава на другия тротоар.



За Пловдив Topnovini.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов обясни, че собствениците имат издадено строително разрешение и проект, който е съгласуван с националния институт за паметниците на културата. "При строителството една от стените, която е трябвало да остане, е паднала и ние сме го констатирали. Собствениците са глобени със заповед на министъра на културата", уточни Стаменов.



Той допълни, че в момента е започнала процедура по промяна на съществуващия проект, съобразен с новите обстоятелства и при одобрение, ще започне новия строеж.   



Стаменов пое ажгажимент отново да алармира собствениците да обезопасят сградата. "Няколко пъти сме им пускали предписания за опезопасяване на обекта, но няма голям ефект", завърши Стаменов.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама