В болницата в Добрич вече е въведен пръстов идентификатор

14:31, 06 окт 16 25 314 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В болницата в Добрич вече е въведена системата за пръстовите идентификатори, макар с решение на НС на НЗОК срокът за това да бе отложен с един месец и е 1 ноември. Това съобщи изпълнителният директор на МБАЛ Добрич д-р Трифон Йорданов. Той посочи, че системата е въведена, за да може да бъде обучен и персоналът. Така вече всички пациенти, които се примат в болничното заведение, още при постъпването ще бъдат включени в регистъра на системата за пръстови идентификатори.

Д-р Йорданов подчерта, че в случая не става въпрос за отпечатък, а за идентификатор, тъй като се вземат само няколко сегмента от пръста, произволни точки, които се превръщат в универсален идентификационен код. На базата на този код не може да бъде възпроизведен отпечатъкът, успокои д-р Йорданов.

Той допълни, че регистрацията отнема 3-4 минути. След като пациентът вече е регистриран в системата, при следващо посещение той само ще трябва да докосне четящото устройство с пръста си.

Д-р Йорданов посочи, че всеки здравноосигурен има право да си направи такава регистрация и в Районната здравноосигурителна каса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама