Третокласници от Девня учат тънкостите на полицейската професия

15:30, 06 окт 16 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Третокласници от Девня започнаха обучение в Детското полицейско управление в индустриалното градче. Инициативата е част от кампанията на МВР за популяризиране на професията „полицай”. Тя е не просто интересна за малчуганите, но и полезна, защото им дава възможности да придобият ценни знания и умения посредством игрови методически похвати.

Чаровната полицейска инспекторка Деница Попова от РУП – Девня, откри първия учебен час на Детското полицейско управление. Специализираната паралелка е сформирана от 23-ма ученици от третите класове на СУ „Васил Левски”, които ще изучават материята по един час седмично в продължение на две учебни години.

Първият час протече под формата на опознаване между децата и тяхната полицейска учителка, която им преподаде урок за униформите на органите на МВР, обясни им как трябва да се реагира в критични ситуации, както и други важни теми, свързани със сигурността на гражданите.

Целта на програмата „Детско полицейско управление” е децата доброволци да получат базови знания и опит, които да споделят със своите връстници. Малките полицаи трябва да осъзнаят колко отговорна и важна е работата на органите на реда, които дори с цената на здравето и живота си са длъжни да обезпечават обществения ред и сигурност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама