Общини и институции отчетоха готовност за зимния сезон в Русе

15:30, 06 окт 16 25 258 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съвещание с членовете на Областния щаб за изпълнение на областния план за защита при бедствия и за взаимодействие с националния и с общинските щабове и на Областния съвет за намаляване риска от бедствия се състоя днес в Русе.

То бе ръководено от Валентин Колев, заместник областен управител на Русе, подпомогнат от главния секретар на Областна администрация Симеон Иванов. В работата му взе участие и доц. д-р Стефко Бурджиев, областен управител на Русе.

В началото са обсъдени и приети правила за работата на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия.

Представители на осемте общини и на всички институции, имащи отношение по подготовката на област Русе за предстоящия зимен сезон 2016-2017 г. докладваха своята готовност.

Основният извод от представените доклади, е че общините и институциите имат необходимата финансова обезпеченост, провеждат обществените поръчки за осигуряване на дейностите, подхождат отговорно и ангажирано, идентифицирайки налични проблеми от предходните зимни периоди, които са били пречка за ефективното провеждане на мероприятията по осигуряване на нормалния ритъм на транспорта и другите сфери на обществения живот.

Беше разгледана и приета Заповед на областния управител, целяща създаване на организация за предприемане на превантивни мерки за намаляване на последствията за населението, осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването, услугите и почистване на снежната покривка по пътната мрежа през зимен сезон 2016-2017 г., както и цялостна подготовка на област Русе за работа при екстремални зимни условия.

Също така беше взето решение на 15 ноември да се проведе ново съвещание, на което да се отчете изпълнението на приетите решения, обуславящо готовността на общините и институциите в област Русе да посрещнат и реагират на предстоящия зимен сезон.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама