Колективът на СУ „Л. Каравелов” с открито писмо в подкрепа на Светла Иванова

16:54, 06 окт 16 25 789 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Колективът на средното училище „Любен Каравелов” в Добрич разпространи отворено писмо, в което изразява подкрепата си за директора Светла Иванова.

До това се стигна, след като днес началникът на Регионалното управление по образование Жоро Тошков подписа заповедта за назначаване за директор на Атанас Недялков – досегашен директор на СУ „Дора Габе”, след сливането му със СУ „Л. Каравелов”.

В писмото се казва: „ Обезпокоени сме от факта, че процедурата по вливането на училищата, при започнала учебна година, нарушава сериозно  учебния процес и застрашава работните ни места. През месец юли 2016 година бе проведен конкурс за длъжността директор на СУ „Любен Каравелов”, който бе спечелен от Светла Иванова, учител в нашето училище, с ясна визия за проблемите в институцията ни и пътищата за тяхното разрешаване. В момента РУО- Добрич е започнало процедура по подбор на директорите на двете училища. Съгласно чл. 329 от кодекса на труда. Критериите, по които ще бъде осъществен подборът, не са ни ясни, но имайки предвид, че господин Недялков е класиран на трето място в конкурса за директор на нашето училище, категорично заявяваме, че заставаме зад госпожа Светла Иванова, класирана на първо място. Не сме съгласни, при записани 5 ученици от СУ „Дора Габе” при нас, за работните ни места да кандидатстват останалите без работа 12 учители и служители от СУ „Дора Габе”. Процедурата по подбора на педагогическите специалисти ще компрометира учебния процес - смяна на преподаватели в средата на първия учебен срок, ново седмично разписание, огромен стрес за ученици и учители, заявяват педагозите от Любен Каравелов. Те припомнят, че училището е на делегиран бюджет. Съкращенията в щата  и обезщетенията, които ще се изплатят, не са предвидени като разходи за бюджет 2016 г. Това ще остави работещите без заплати в определен момент. Не сме против спазването на законите, но нека бъдат прилагани за всички!” се казва още эв отвореното писмо.

Жоро Тошков съобщи, че специална комисия ще направи подбор между двамата директори и в началото на следващата седмица ще стане ясно кой ще остане като директор на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама