Детелина Николова и Лъчезар Росенов с награди от НСОРБ

17:17, 06 окт 16 25 756 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Националното сдружение на общините в България ще отличи по време на започналата в курорта Албена XI годишна среща на местните власти кметове с принос за развитието и укрепването на организацията.

Сред отличените са  двама бивши кметове на Добрич. Детелина Николова ще бъде отличена като член на Управителния съвет на НСОРБ повече от 10 г. /12 г./. Отличие „За траен принос в укрепването на НСОРБ” ще получи и бившият кмет Лъчезар Росенов.

На церемония в петък вечерта ще бъдат връчени и годишните награди на НСОРБ за 2016 г. За „Община реформатор” наградата за малка община отива при община Невестино, за средна община – Гоце Делчев, за голяма община – Силистра.

Призът за „Община реформатор” за значим принос към дейността на НСОРБ получават: Неджим Ходжов  - зам.-кмет на община Ардино, Станчо Ставрев – зам.-кмет община Тунджа, Росица Георгиева – директор на дирекция „Социални дейности” – Велико Търново, Емил Христов – председател на Общински съвет – Стара Загора.

Наградата в категорията „Общински финансист” за 2016 г. отива при Цанка Ганева – директор на дирекция „Финанси, бюджет и счетоводни дейности” – Стара Загора, Стефан Кирчев – директор на дирекция „Финансови дейности” – Свищов, Маргарита Добрева Кралева – директор на дирекция „Обща администрация” – Златарица..

В рамките на форума в петък ще бъде подписано споразумение за сътрудничество между Министерски съвет и НСОРБ. Като приоритети на партньорството се посочват подкрепа от държавата за подобряване качеството и достъпността на общинскитте услуги, подкрепа от общините на приоритетни национални политики. Страните предвиждат да изготвят работен план за изпълнение на дотговореностите, както и за участие на ключови министри в заседание на УС на НСОРБ  и на председателя на УС на НСОРБ в заседания на рправителството при решаване на въпроси от внзаимен интерес.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама