Започна подписка царските конюшни в София да се превърнат в концертна зала

17:31, 06 окт 16 25 340 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Започна подписка за превръщане сградата на царските конюшни в концертна зала. „Музикалното изкуство има крещяща нужда от още една акустична зала. Класик ФМ радио инициира кампания за изграждане на нова съвременна акустична зала на мястото на Конюшните на царя в центъра на столицата, се казва в текста на подписката.

Организаторите допълват, че локацията е с много подходящи параметри, а именно размер на парцела, близост до други културни институции като Музикален театър, опера и единствената към момента концертна зала – зала „България“. 

Към момента в подписката са се подписали 123 души, като са необходими още 77, за да бъде предадена тя на министър-председателя Бойко Борисов.

Припомняме, че БСП разкри за скандалната продажба на безценица на имота намиращ се в центъра на София. След разговор с премиера областният управител Веселин Пенев подаде оставка. Прокуратурата също изиска документите по сделката, за да провери за нередности. Държавата пък се ангажира да атакува в съда акта за продажбата на имота.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама