Най-малко 39 са жертвите на урагана „Матю“, евакуират 1,5 милиона души във Флорида

18:04, 06 окт 16 / Свят 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ураганът Матю взе най-малко 39 жертви, от които 35 в Хаити, заявиха представители на властите, цитирани от Ройтерс.

Бурята се насочи на север, като връхлетя Бахамските острови и се придвижва към американския щат Флорида.

На 1,5 милиона жители на Флорида е наредено да се евакуират. Очаква се, че най-тежко ще бъде засегнат Палм Бийч в югоизточната част на полуострова, съобщи АФП, цитирайки губернатора на щата Рик Скот. Той каза, че ако ураганът удари право по Флорида, разрушенията може да са катастрофални и хората трябва да са подготвени, предаде Ройтерс. Задръствания се образуваха по много шосета във Флорида, Джорджия и Северна и Южна Каролина, на някои бензиностанции свърши бензинът, опразнени бяха някои магазини за хранителни стоки. 

Според службата за гражданска защита на Хаити ураганът е отнел живота на 23 души, много от които са били убити от паднали дървета, летящи отломки и придошли реки. Вътрешното министерство и местен кмет направиха потвърждение за още 12 жертви. Преди това загинаха четирима души в Доминиканската република.

„Матю“ е най-силният ураган в Карибския регион от 2007 г. Вчера и онзи ден той връхлетя Куба и Хаити, като причини сериозни поражения. В Хаити властите бяха принудени да отложат планираните за неделя президентски избори.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама