Протестът срещу емигрантски лагер в Русе с питане до кмета (снимки + аудио)

20:03, 06 окт 16 / Политика 25 270 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Днес следобед получихме отговор, че към този момент няма взето решение за изграждане на лагери за емигранти и няма оглеждани такива постройки за целта на територията на област Русе. Този отговор обаче дава единствено информация, че това е ситуацията към момента, но не гарантира, че в бъдеще време не се предвижда нещо подобно".

Това заяви днес организаторът на протеста срещу изграждане на лагери за бежанци в Русе Мирослав Станчев.

Припомняме, че при предната подобна проява бе заявено, че организираната за няколко дни в края на миналия месец подписка, събрала над 800 подписа, ще бъде изпратена до Министерски съвет заедно със запитване за плановете на правителството. 

Станчев се усъмни в реалните намерения и на самите бежанци. Той прочете и част от утвърдена през лятото Наредба за условията и реда за сключване, изпълнение и прекратяване на споразумение за интеграция на чужденци с предоставено убежище или международна закрила (чуйте звуковия файл).

Тъй като тя засяга Общините се подготвя питане до кмета на Русе Пламен Стоилов дали вече има конкретни случаи в тази посока в Русе, т.е. дали са налични искания за настанявания на бежанци и техните семейства на територията на общината, дали са отпускани средства за целта и т.н.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама