Президентът към общините: Отстоявайте заедно своите позиции

20:55, 06 окт 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бъдете солидарни, надпартийни и отстоявайте заедно своите позиции. Вие най-добре познавате проблемите на своите региони и намирането на най-добрите решения за тях е във вашите ръце. Това заяви президентът Росен Плевнелиев на XI Годишна среща на местните власти, която се провежда в Албена. Държавният глава е специален гост на форума, организиран от Националното сдружение на общините в Република България.

„Финансовата дисциплина, стабилността и самостоятелността са ключови, за да може да се отговори качествено на очакванията на гражданите и да се реализират добрите проекти“, подчерта в изказването си президентът. Росен Плевнелиев пожела на представителите на местното самоуправление да продължават да бъдат пример за единство и да утвърждават своята демократична роля в обществения и политически живот на страната. Укрепването на капацитета на местните власти и децeнтрализацията са правилният път, по който трябва да вървим, добави държавният глава.

Росен Плевнелиев припомни, че и като министър на регионалното развитие, и като държавен глава е определял изграждането на силни български региони за свой приоритет. „Винаги съм отстоявал балансираното регионално развитие да е високо в политическия дневен ред и стратегически приоритет в Националната програма „България 2020““, подчерта държавният глава.

Росен Плевнелиев благодари на българските местни власти за решаващия им принос в постигането на изключително високия процент на усвояване на средствата от европейските фондове, при изключително нисък процент на грешка. „Нагледах се на кризи и политическа нестабилност и именно в такива моменти е важна ролята на местното самоуправление за доброто представяне на българските граждани и за постигането на резултати“, посочи още държавният глава.

На тържествена церемония президентът Росен Плевнелиев и председателят на УС на НСОРБ и кмет на община Велико Търново Даниел Панов откриха специализираното изложение „Общинско Експо“ 2016.









 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама