Опозицията е некоректна в говоренето за ситуацията около ООН, според Кунева

21:24, 06 окт 16 / Политика 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Смятам, че това, което опозицията с отчетливост говори, е направено конюнктурно - предизборно. Това е възможност, която опозицията използва. Не е коректно. Така вицепремиерът Меглена Кунева коментира по bTV искането на БСП премиерът Бойко Борисов и външният министър Даниел Митов да си подадат оставка, заради загубата на Ирина Бокова и Кристалина Георгиева в битката за шеф на ООН.

По-рано днес, премиерът категорично отхвърли възможността той или Митов да си подадат оставките. Борисов заяви, че Бокова е проявила нахалство като е продължила участието си в състезанието, вместо да се отдръпне и да подкрепи Георгиева, която я замени като официална номинация на страната ни.

Според нея искането на оставка на Борисов, разговорите за вот на недоверие и протестътм, органзииаран тази вечер от БСП пред Министерски съвет, не носи нищо добро за България. По думите й така се събужда напрежение и вътре в страната, и навън не изглеждаме добре.

"Искрено се надявам, че всеки следващ български премиер ще определя образованието за приоритет. Тези пари не са просто за заплати, а знак, че системата се реформира през учителите, които имат изключително много задачи сега", каза Кунева по темата за предстоящото увеличение с 10% на учителските заплати, което е било обсъдено от Борисов и финансовия министър Горанов в сряда. Тя обясни, че е представила разчети за целта още през юни, когато и обяви пред учители от цялата страна, че ще се работи в тази насока от правителството.  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама