Катаджиите съставили по-малко актове и фишове през 2015 г.

23:45, 06 окт 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверка на дейността на областните дирекции на МВР и районните полицейски управления в страната, започнала по разпореждане на Върховната административна прокуратура, е установила, че пътните полицаи в страната са издали чувствително по-малко актове и фишове през миналата година.

Голяма част от съставените наказателни постановления  пък са били отменяни след обжалване, се казва в съобщението от прокуратурата.

През 2015 г. като цяло е намалял броят на съставените актове за установяване на административни нарушения и електронни фишове в сравнение с 2014 г. и 2013 г.

Проверката показва, че има структури на МВР, при които намалението е в пътиВсе пак има и структури, при които се наблюдава увеличаване на съставените наказателни постановления.

Районните и окръжните прокуратури са изготвили общо 25 предложения до съответните структури на МВР за предприемане на действия за отстраняване на пропуските. В

ърховната административна прокуратура е изготвила предложение до директора на Главна дирекция "Национална полиция" за предприемане на необходимите организационни мерки с цел активизиране на дейността на органите на полицията по контрола за спазване на правилата за движение по пътищата, както и за подобряване качеството на работата и стриктно спазване на законовите изисквания при реализиране на административнонаказателната отговорност, се посочва в съобщението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама