На въпроси за Тодор Живков, АЕЦ „Белене“ и безопасността на пътя ще отговарят министрите в НС

07:29, 07 окт 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По време на парламентарния контрол в Народното събрание депутатите ще потърсят отговори от министрите за родната къща на Тодор Живков в Правец, здравето на гражданите, пътуващи по пътищата в България, и бъдещето на АЕЦ „Белене“, става ясно от публикувания дневен ред на сайта на парламента.

Депутатите от Реформаторския блок ще питат министъра на културата Вежди Рашидов относно необходимостта от проверка на "Експозиционна зала и родна къща на Тодор Живков", част от Исторически музей - гр. Правец и това дали там недопустимo се разпространява политическа идеология.

Независимият депутат Велизар Енчев пък ще пита как държавата се грижи за Историческия музей в Правец и Музейния комплекс с подаръци на Тодор Живков.

След това на трибуната ще застане вътрешният министър Румяна Бъчварова, която основно ще трябва да обясни водената от българското правителство и от МВР политика, свързана с опазване на живота и здравето на гражданите, пътуващи по пътищата на България, както и мерките за увеличаване на безопасността по пътищата.

Димитър Шишков от ДБГ ще иска отговор за големия брой пътно-транспортни произшествия с трагичен край в гр. Пловдив и областта.

Енергийният министър Теменужка Петкова пък ще трябва да се обяснява за скандала около АЕЦ „Белене“ и реактора, който бяхме осъдени да платим на руската „Атомстройекспорт“. Депутатът от ДПС Митхат Метин ще пита Петкова за перспективите пред проекта „Белене“. Мартин Димитров от реформаторите ще иска Петкова да обясни за лансираните от представители на правителството предложения за реализация на АЕЦ "Белене" като частен проект.

По време на пленарното заседание преди контрола депутатите ще гласуват на първо четене проектът за промени в НПК.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама