Младежи готвят вечеря за над 700 французи

07:54, 07 окт 16 25 231 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ВИП вечеря за над 700 представители на френски фирми подготвят варненски младежи. Събитието е тази вечер и е организирано от български туроператор, който се е доверил на бъдещите шеф готвачи и професионалисти в областта на туристическите услуги – ученици и студенти от Института по кулинарни изкуства към Висшето училище по мениджмънт, Професионалната гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров" и Българската асоциация за кулинарна култура заедно с местна кетъринг компания.

Екипите от общо над 80 готвачи и близо 50 сервитьори ще бъдат ръководени от професионалните шеф-готвачи: Петър Йоргов (БАКК), Крис Жишк (ИКИ) и преподаватели от гимназията по туризъм във Варна.

Менюто е било подбрано след дегустации и ще включва продукти от най-високо качество с рецепти, достойни за Мишлен ресторанти: роле от заешко, трюфели, пастърма от елен, „близалки“ от гъши дроб, които ще бъдат гарнирани със зеленчуци от органичните градини към кулинарния институт във Варна.

„Това първото в страната събитие с такъв мащаб, което ще бъде обслужвано основно от ученици и студенти в областта на туризма и кулинарните изкуства. Младежите осъзнават отговорността и шанса, който имат. Идеята да поставим първокурсниците ни пред подобно предизвикателство в самото начало на следването им е с цел да разберат дали този вид бизнес и работа са за тях. В същото време, студентите ще имат възможността да впишат в автобиографиите си участието в тази ВИП вечеря, когато ги изпращаме на стаж в партньорските ни Мишлен ресторанти в Европа“, обясниха от кулинарния институт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама