Старозагорските общинари Цанка Ганева и Емил Христов с национални награди

08:38, 07 окт 16 25 384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Финансист №1 на община Стара Загора Цанка Ганева получава наградата „Общински финансист” за 2016 г., научи topnovini.bg. Отличието е присъдено от Националното сдружение на общините в България (НСОРБ) и ще й бъде връчено днес на Годишната среща на местните власти в Албена.

Призът за „Община реформатор” за значим принос към дейността на НСОРБ пък получава Емил Христов, председател на Общински съвет - Стара Загора.

Всяка година през месец октомври НСОРБ провежда своето най – голямо събитие - Годишната среща на местните власти. Тази година важният общински форум има две отличителни характеристики: – той е първият за общински мандат 2015-2019 г. и в същото време е юбилеен, тъй като ще отбележи 20-годишнината от учредяването на Националното сдружение на общините в Република България.

На форума ще се обсъждат новите предизвикателства пред общинските съвети, Законът за предучилищното и училищно образование, градско развитие и устройство на територията, такса „Битови отпадъци“‘ 2017 – възможни решения, Общинските гори – ресурс и отговорност, Фонд „Общинска солидарност“ – по-близо до потребностите на местните власти и др. важни теми от живота в общините.

Министър-председателят Бойко Борисов ще говори пред участниците в срещата за приоритетите на взаимодействието между централна и местна власт.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама