Горан Брегович: Очаквам с нетърпение концерта във Варна

10:01, 07 окт 16 / Култура 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Големият концерт на Горан Брегович във Варна на 14 ноември вече вълнува феновете на балканската музикална стихия от Варна, Бургас, Добрич, Силистра, Шумен, Търговище и Русе. От всички краища на Източна България приятели и познати започнаха да планират споделени пътувания, за да станат свидетели на събитието на годината.

Билетите от 60 и 80 лв. вече се изчерпаха. Днес организаторите на концерта от Loud Concerts и „Елит Мюзик“ отварят страничните трибуни с още места. Билетите за тях ще са по 45 и 55 лв.

Най-горещият купон, както винаги на концертите на Брега, ще бъде на една ръка разстояние от Оркестъра за сватби и погребения – пред самата сцена, с билети за правостоящи фенове по 30 лв.

Концертът се осъществява с подкрепата на Swiss-Belhotel Varna и Grand Mall.Трогнат от огромния интерес на почитателите си, Горан Брегович намери време в свръхнатоварената си програма, за да отговори на въпросите на организаторите на концерта. Специално за варненската публика балканската мега звезда сподели:

„Очаквам с нетърпение концерта във Варна. Обичам да свиря там, защото у вас музиката ми  се чувства като у дома си. В моите песни винаги ще намерите чисто български следи. А моите български певици вече от 20 години пътуват с мен по света... Музиката ми е много повлияна от българската музика, познавам вашия фолклор от цяла вечност. И харесвам балканската музика - от класическата, сериозна музика, до всичко, което се изпълнява днес…. Харесвам я. Тя ни дава звука на истинската енергия и живот на Балканите.“ Ето ги българските гласове в „Едерлези“:https://www.youtube.com/watch?v=_yer-9MCQG0

Провокативна е официалната визия на концерта, на която артистът  е с чаша и бутилка в ръцете. Тя е от последния засега албум на Брегович „Champagnefor Gypsies“ (Шампанско за цигани), издаден през 2012 г., на концерта ще чуем и парчета от него. Ето как Брега говори за циганското си вдъхновение:

„Всичко в този албум е едно Наздраве! - наздравица за необяснимия цигански талант за правене на музика. Разбира се, аз не съм единственият изкушен композитор, има много композитори в историята на музиката, които са били силно впечатлени и повлияни от циганската музика. А на тази снимка наистина вдигам тост за циганите. Аз идвам от рок-енд-рола и нали знаете, ако сте от рок-енд-рола, у вас има нещо, което ви кара да бъдете заобиколен от хора, каквото и да правите. Затова обичам да правя музика в бъркотията - да има суматоха около мен, да има хора, музикантите да са наоколо, заедно да мислим, да пием и да се забавляваме.“

Билети за концерта на Брегович във Варна могат да се купят от Двореца на културата и спорта и от мрежата на Еventim в цялата страна – бензиностанцииOMV, магазинитe Office 1 Superstore, Техонополис, книжарници Orange, както и в интернет от www.eventim.bg.

За колективни билети: Елит Мюзик 052 390 801.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама