Лайнер води 2120 пасажери в Бургас

10:37, 07 окт 16 25 289 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Лайнерът MSC Opera ще докара на 15 октомври в Бургас 2120 пасажери, съобщиха от пристанището. Следващото посещение на кораба тук, чийто маршрут минава през портовете на Италия, Гърция, България и Румъния, е на 27 октомври.

Фактът за запазване на двете планирани през 2015 г. посещения на лайнера MSC Opera от Класа Лирика на ренесансовата серия на МSC Criuses, при отпадане и транзитно преминаване на Босфора и Истанбул, е ясен сигнал, че Бургас запазва притегателността си на сигурна и атрактивна туристическа морска позиция.

Пасажерите на MSC Opera първи ще видят обновеното пространството около Морска гара Бургас. Зоната за обществен достъп вече разполага с нова траспортна схема - изградени са двупосочни платна за движение, кръгово, няколко паркинги, озеленяване, велоалеи, пешеходни зони, ново осветление и асфалтиран кей.

Единственият проблем, който продължава да възпира операторите на круизни кораби от мащабно завръщане в региона, е невъзможността за организиране на стабилна кръгова черноморска дестинация, включваща популярните в круизния бизнес портове – Одеса, Сочи, Ялта. Причината са обострените отношения между Украйна и Русия.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама