Светльо Витков и Иван Велков ще обжалват отстраняването от президентските избори

11:05, 07 окт 16 / Политика 25 516 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Светослав Витков и Иван Велков, които бяха кандидати за президент и вицепрезидент, ще обжалват в съда решението на ЦИК да ги отстрани. Избирателната комисия  анулира кандидатурата им за предстоящите избори, защото не са представили 2500 валидни подписа.

Витков и Велков заявиха в ефира на БТВ, че все още не знаят защо точно събраните от тях подписи са счетени за невалидни, за да могат по-добре да мотивират обжалването. Предположиха, че става дума за дублиране на имена.

Имахме малко време, събирахме две пъти подписи – първо за коалиция, която не се реализира, времето не стигна, каза Витков. Причината била, че един от съпредседателите на "Зелените" е отказал да се подпише споразумението за коалиция и затова се наложило да се събират подписи повторно, този път от името на инициативен комитет. В офиса ни има още събрани подписи, които не счетохме за нужно да прилагаме, допълни Велков.

Двамата казват, че не се чувстват особено огорчени от този обрат и се готвят за участие в следващите парламентарни избори. "Като виждам с какви титани трябва да се борим, може би е по-добре да сме само наблюдатели", каза Велков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама