Продължава дейността за консултиране на родители в 8 училища в Русенско

11:23, 07 окт 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С началото на новатаучебна година беше подновена работата по консултиране на родители в осемтеучилища, включени в Програмата ЗОВ в Община Русе.

Извършват се индивидуални консултации и мотивиране на родители на деца, които не посещават редовно училище и са застрашени от отпадане на място в учебните заведения в общините - партньори по проекта: основните училища в Русе „Ангел Кънчев”, „Алеко Константинов”, „Братя Миладинови” и  „Никола Обретенов,  както и в ОУ "Св. Климент Охридски”, Борово, ОУ „Никола Йонков Вапцаров”,с. Иваново, СОУ „Васил Левски”, Ветово и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Сеново.

Дейността се изпълнява от Сдружение „Българо- Румънскитрансграниченинститутпомедиация“ (БРТИМ).

Експертите на Сдружение БРТИМ проведоха срещи с педагогическите специалисти и училищните ръководства, по време на които бяха разяснени новите аспекти на дейността и беше договорен индикативен график на предоставяне на индивидуалните консултации и груповите срещи с родители.

Организирани бяха и първите индивидуални консултации в приемните за родители и в офиса на Сдружение БРТИМ.

Проектът "Интегриран подход на ОбщинаРусе за интегриране на ромите и други уязвими групи на територията на общини в област Русе" се изпълнява с финансовата подкрепа Българо-швейцарската програма за сътрудничество в рамките на Програма ЗОВ (Здраве и образование за всички).

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама