Пловдивчани искат тигър в новия зоопарк

11:37, 07 окт 16 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В заседателната зала на Общински съвет - Пловдив се проведе обществено обсъждане на темата: „Трябва ли да има тигър или лъв в новостроящата се зоологическа градина в парк „Отдих и култура“? Участие в обсъждането взеха зам.-кметът Георги Титюков, директорът на ОП „Зоопарк  Пловдив“ Минко Михайлов, архитектът на зоопарка Стоян Тодоров, граждани и деца.

Според Минко Михайлов – директор на ОП „Зоопарк Пловдив“ е напълно възможно да има тигър или лъв в пловдивския зоопарк. „Имаме предложение как да стане, но е въпрос на политическо и управленско решение да се случи.  В момента има свободно пространство, което е предвидено за друга сграда и може да се преустрои за едно от двете животни. За съжаление не може да стане и за двете, както заради специфичните им нужди и характер, така и заради пространството, което в случая е ограничено.“, заяви Михайлов.  Той увери гражданите, че няма да се откажем от нито едно от другите планирани животни за сметка на тигъра или лъва.

Шефът на зоопарка разясни, че тигър е по-атрактивният избор, тъй като лъвовете са лениви и през по-голямата част от деня спят. Т.е. - когато има посетители в зоопарка, лъвът ще си лежи спокойно и при хабитат от 1200 кв. метра трудно някой ще може да го види. Тигърът от своя страна е изключително активен, затова и по-подходящ. Обсъждането завърши с гласуване на присъстващите, като  мнозинството гласува „ЗА“ тигър.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама