Борисов и принцът на Саудитска Арабия си поговориха за туризъм

12:04, 07 окт 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерът Бойко Борисов се срещна с председателят на Борда на директорите на Комисията по туризъм и национално наследство на Саудитска Арабия принц Султан бин Салман бин Абдулазиз Ал-Сауд, съобщиха от правителствената пресслужба. Той е на посещение в България за проучване на потенциалните възможности за инвестиции у нас.

Туризмът е приоритетен икономически сектор през поселдните години в Саудитска Арабия, отбеляза принц Султан Ал-Сауд. Затова и се търсят възможности за развитие и създаване на партньорства с други държави. Той е оценил високо природните дадености и културно-историческото ни наследство. Според него има отлична основа за сътрудничество и съвместни проекти между двете страни.

Борисов от своя страна е изтъкнал, че България е доказана туристическа дестинация. Той е отчел пред аабския принц, че броят на посещенията на чуждестранни туристи у нас се е увеличил през последните 10 години с близо 40% и надхвърля 7 милиона туристи.

По неговите думи огромен потенциал имат различните видове специализиран туризъм като СПА, културен и исторически, освен масовият морски и зимен туризъм.

„България е икономически стабилна, спазва стриктна фискална и финансова дисциплина и това я прави привлекателна дестинация за инвестиции“, изтъкна Борисов пред принц Султан Ал-Сауд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама