Скандал между БСП и ГЕРБ провали парламентарния контрол

12:24, 07 окт 16 / Политика 25 245 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатите приключиха работа по-рано заради скандал между БСП и ГЕРБ. Социалистите тропаха по банките, викаха „Оставка!” и вдигнаха черен плакат с надпис "Те поГЕРБаха България".

Лидерът на соцпартията Корнелия Нинова изчете декларация от името на "БСП Лява България", в която попита премиера Бойко Борисов на какво основание управлява държавата, след като и той има комунистическо минало. Поводът беше, че в четвъртък Борисов заяви, че няма да подаде оставка заради провала в надпреварата за генерален секретар на ООН. Комунистическото минало пък беше една от причините за смяната на кандидата Ирина Бокова с Кристалина Георгиева. 

Нинова използва и темата за бежанците, като патетично обяви че е време да бъдем не червени и сини, а българи. Тя попита за кои безработни българи държавата поема здравните осигуровки, а това се прави за бежанците.

Зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев , който замества Цецка Цачева, предупреди два пъти, изключи микрофоните и накрая прекрати заседанието.

В кулоарите от ГЕРБ обвиниха БСП в лъжа и обясниха поведението им със започващата от днес официално предизборна кампания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама