Международен младежки обмен в Младежки център Добрич

12:58, 07 окт 16 25 208 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки център Добрич осъществи Международен младежки обмен с доброволци към НПО "Балкания"- Македония,  работещи по различни проекти за интеграция на балканските страни, използвайки нестандартни и алтернативни методи, съобщиха от общинската администрация .

В дните на посещението младежите имаха възможността да се запознаят с визията, мисията и целите на центъра, както й с добрите практики в реализирането на международни проекти на СУ"Димитър Талев" и СУ"Любен Каравелов" - партньори по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре".

Част от сесиите бяха посветени на неформалното образование като метод за обучение и развитие на младите хора. Младежите активно участваха и в провелото се неформално обучение в човешки права, в което фокуса бе насочен към правото на образование, на свобода на изразяване на убежденията и участие в управлението на държавата.

По време на обмена участниците се запознаха с културно-историческото наследство на град Добрич , като посетиха Архитектурно-етнографският музей „Стария Добрич”  и изучаваха местния фолклор.

Младежкия обмен се организира по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама