Премиерът Борисов: Полицията в Пловдив има 1 месец за намаляване на разпространението на нелегални цигари

13:50, 07 окт 16 25 329 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Със задоволство отчитаме резултати, които сочат за спад на контрабандните цигари в страната, каза премиерът Бойко Борисов на втората за годината работна среща по „Инициативата срещу незаконната търговия“. Това е най-ниското ниво на нелегална търговия с продукта за последните девет години, но областните дирекции на МВР с по-слаби резултати – Перник, Хасково, Пловдив, Пазарджик, Русе, трябва да дадат обяснение за оставащите по-високи нива на контрабанда, посочи премиерът.

Той им даде едномесечен срок за намаляване на разпространението на нелегални цигари. В противен случай ще последват уволнения, каза министър-председателят.

Премиерът Борисов посочи, че мерките за борба с контрабандата във всичките й разновидности – и на алкохол, и на горива, на месо, захар, производството на неистински парични средства, се оценяват високо от международните партньори на България.

„Една от причините да ни искат оставките – и едните, и другите, е тази – борбата контрабандата. Иначе 3,7 млрд. лева отиват в контрабандистите”, коментира Борисов. „Усилията ни дават резултати и мога да гарантирам, че правителството в това отношение ще бъде неотстъпчиво. И крачка назад няма да направим… Ще бъдем още по-сурови. На максимум ще изстискаме възможностите на приходните агенции”, заяви министър-председателят.

Той посочи, че вече са затворени всички контрабандни канали и изказа предположение, че, предвид голямата граница със Сърбия и Република Македония, е възможно там да има пропуски

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама