Рестарт на поръчката за подземните контейнери в Бургас за 3 млн. лв.

15:35, 07 окт 16 25 228 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Бургас отново обяви поръчката за проектиране, доставка и монтаж на подземни контейнери за разделно събиране на отпадъци. Припомняме, че първоначално тя беше публикувана в началото на август тази година, но впоследствие беше прекратена с Решение на зам.-кмета Руска Бояджиева. Причината бяха установени нарушения при откриване и провеждане на процедурата, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които е обявена. Сега нередностите са коригирани и общинската администрация рестартират процедурата.

Прогнозната стойност на поръчката е 3 027 500 лв. без ДДС. Общият брой на подземните контейнери, които предстои да бъдат изградени в рамките на 5-годишния договор, е 240.

Подземните контейнери ще бъдат монтирани в градската територия на Бургас на специално определени за целта места, включително, но не само, площадни и междублокови пространства, пешеходни алеи, улици и тротоари и други зони за обществен достъп.

Срокът за подаване на оферти за участие е 14 ноември тази година.

В Бургас вече има поставени подземни контейнери на ул. "Сливница". Модерните съдове дадоха добър резултат. Те събират много по-голямо количество отпадъци и не позволяват отделянето на неприятни миризми и разпиляване на сметта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама