Наградиха огнеборци в Хасковско заради пожарите

15:50, 07 окт 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на РС ПБЗН в Харманли и на РС ПБЗН Свиленград получиха днес колективни награди от Министъра на вътрешните работи. Премиите от по 600 лв. се връчват във връзка с потушаването на огромните пожари през лятото на тази година, за безукорно изпълнение на служебните задължения и заради самоотвержената работа на целия състав на противопожарните служби в Харманли и Свиленград. Колективните награди бяха връчени от ст.комисар Красимир Шотаров - директор на дирекция „Оперативни дейности“ при ГД ПБЗН.

На церемониите в Харманли и в Свиленград ст.комисар Шотаров поздрави колегите, изказа своите и на гл.комисар Николай Николов благодарности за всеотдайността на служителите на пожарната в Харманли и Свиленград. Пред тях той връчи и Заповед на министър Румяна Бъчварова, с която тя награждава с почетно отличие за доблест и заслуга втора степен  комисар Николай Вълчев- директор на РД ПБЗН Хасково. Отличието се присъжда за „особени заслуги, проявена смелост, доблест и висок професионализъм  при изпълнение на служебните задължение и по повод професионалния празник на ГД ПБЗН“, пише в заповедта на министъра на МВР.



Областният управител на Хасково Станислав Дечев връчи грамоти на служителите на РС ПБЗН Харманли , чрез гл.инспектор Слави Спасов- началник на службата и на РС ПБЗН Свиленград чрез началника й гл.инспектор Ивелин Тонев  за  изключителен професионализъм и безрезервна работа при овладяване и потушаване на пожарите в Област Хасково през лятото на 2016 г. „Дойдох при Вас, колеги, за да изкажа огромната си лична благодарност за Вашата всеотдайност и смелост“, заяви Станислав Дечев. „Наричам Ви колеги, защото с Вас през това лято ние работихме заедно, вземахме тежки решения и пак заедно успявахме да надделеем над стихията. А оценката за Вашата работа я дадоха хората. Тази грамота, тази благодарност всъщност е израз на признанието на всички жители на област Хасково към Вас. Защото Вие направихте така, че въпреки критичните ситуации, не допуснахте човешки жертви, спасихте домове и хиляди декари земеделска продукция“, посочи Областният управител на Хасково.



Той връчи и грамота за проявен висок професионализъм на комисар Николай Вълчев. От своя страна директорът на регионалната противопожарна дирекция благодари на всички за признанието и заяви, че връчените днес отличия той приема като поредното колективно признание за екипната работа и професионализма на служителите на ПБЗН в Хасковска област.  

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама